2022-11-16

2023 m. pradžioje „SEB arenoje“ – net 3 tarptautiniai teniso turnyrai

Pasaulinių teniso kovų po ilgos pertraukos sulaukę Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai netrukus vėl galės mėgautis aukščiausio lygio turnyrais. Vos per du pirmuosius 2023 metų mėnesius „SEB arenoje“ įvyks net trys tarptautiniai turnyrai – Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „World Tennis“, Profesionalų Teniso Asociacijos (ATP) „Challenger“ ir „Davis Cup“.

Sausio 14-22 d. į šalies sostinę sugūžės ITF vyrų „M15“ serijos turnyro dalyviai, vasario 3-4 d. bus žaidžiamas Daviso taurės pasaulio pirmos grupės atkrintamųjų varžybų susitikimas tarp Lietuvos ir Pakistano rinktinių, o vasario 6-12 d. vyks ATP „Challenger 100“ serijos turnyro kovos.

„Lietuvos rinktinės nariai turi nesuvestų sąskaitų su Pakistano komanda, tad žiūrovų lauks tikrai įdomi akistata. O ir pergalės kaina – itin didelė. Po ilgos pertraukos turime labai realią galimybę sugrįžti į pirmąją pasaulinę grupę, – Daviso taurės mačo svarbą išskyrė „SEB arenos“ vadovas Ramūnas Grušas. – O sausį vyksiantis ITF turnyras Lietuvos tenisininkams taps puikia repeticija prieš kovas už rinktinę.“

Ir jeigu šie du turnyrai „SEB arenos“ planuose buvo jau seniai, tai galimybė į Lietuvą vėl sukviesti pajėgius ATP žaidėjus atsirado po sėkmingai surengto istorinio „Vilnius Open by kevin.“ turnyro.

„Nusimato labai intensyvus laikotarpis, tačiau atsisakyti tokio pasiūlymo tiesiog negalėjome. Pirmą kartą Baltijos šalių istorijoje organizuotas „ATP Challenger“ turnyras padėjo mums tapti itin ryškiu tašku ATP žemėlapyje – net neabejojame, kad puikūs ATP vadovų ir tenisininkų atsiliepimai leis vasarį sulaukti itin pajėgių žaidėjų. Juolab, kad šis turnyras bus ir aukštesnės kategorijos, ir su didžiausiu priziniu fondu Lietuvos teniso istorijoje – 118 tūkst. eurų“, – viziją dėliojo R. Grušas.

Visų trijų turnyrų mačai bus žaidžiami atsinaujinusioje „SEB arenoje“, kurios centriniame korte esančios tribūnos talpina net 1,5 tūkst. žiūrovų. Prekyba bilietais tiek į ITF M15, tiek į Daviso taurės, tiek ir į ATP „Challenger 100“ susitikimus startuos jau greitu metu.